Om Mig

Jeg er en årgang 1976, bonusmor til to piger, gift med Freelancefotografen og med base i det smukke Silkeborg.

Konsulent med øje for mad, måltider og bevægelse

Professionelt er jeg sundhedsnørd med uddannelse fra Suhr’s Seminarium og Institut for Idræt på Københavns Universitet. Jeg har siden min uddannelse arbejdet målrettet med børn og unges mad-, måltids- og bevægelsesvaner. I mit seneste job som sundhedskonsulent i Gladsaxe Kommune har jeg bl.a. været projektleder på etableringen af 15 skolekantiner med fokus på egenproduktion, sund mad og maddannelse. Min tilgang er, at sund mad skal målrettes til den enkelte aldersgruppe, så maden tilgodeser de behov, som gruppen har. Derfor må man også gerne lege med maden her hos mig, fordi jeg gennem årene har lært, at
børn gør de ting, der er sjove. I sommeren 2011 flyttede jeg med min familie til Silkeborg og siden januar 2012 har jeg været ansat som idrætskonsulent i Viborg Kommune, Årets Idrætskommune 2011. Det er et spændende og udfordrende arbejde og jeg glæder mig hver dag over, at være en del af enkommune, hvor så mange mennesker brænder for at skabe gode muligheder for bevægelse.

Madentusiastens egen maddannelse

Jeg er en stor madentusiast og kaster mig løbende over nye udfordringer indenfor bl.a. brød, simremad og desserter. Derfor går en stor del af min fritid naturligvis også med mad. Min mor og mormor har haft stor indflydelse på min maddannelse. Min mor lod os lege i køkkenet og da min søster og jeg blev teenagere, lavede vi mad i køkkenet, når vores forældre var gået i seng. Vi havde også vores egne rækker med grøntsager i drivhuset og køkkenhaven, som vi passede og senere spiste. Når jeg blev passet hos min mormor, så foregik det
oftest i køkkenet, hvor jeg fik en klump dej og en håndfuld rosiner udleveret. Så kunne jeg forme alverdens figurer og pynte dem med rosiner. Hvis jeg altså ikke havde spist rosinerne inden. Min mormor ringer stadig i dag og fortæller, at hun har kastet sig over fremstillingen af kryddersalte eller spørger om hun skal bage pizza, når vi kommer på besøg.

 Kreative kostumer og andre farverige fritidsinteresser

En anden del af min fritid går med kreative projekter. Jeg elsker at kreere fastelavnskostumer til pigerne, afholde temafester til deres fødselsdage og bygge genbrugsguld om til legekøkkener og benzinstandere, så den trehjulede kan tankes op. Hverdagsmaden.dk er min personlige rodekasse, som samler alle mine kreative køkkentryllerier og andre sjove projekter.

Du kan kontakte mig på teresa@egballe.dk