Tidsforbrug: 35 minutter
Total tilberedelsestid: 1 time og 40 minutter
Antal: 12 personer

Hjemmelavet nudelsuppe med kylling er nem og dejlig mad når det er bedst. Mens det kan virke som en masse arbejde at lave en hel kylling, få kødet af og få det ned i ens bouillon, kan du være sikker på at bruge en hel kylling er helt umagen værd. Ikke kun er smagen fra en hel kylling meget mere lækker, men det er også betydeligt billigere end at købe kyllingedele. Når kyllingen er blevet kogt, er det let at fjerne knoglerne, og du kan uden problemer fjerne knogler og skind for at lave et parti af hjemmelavet kyllingefond. Bonuspoint for at købe en økologisk kylling, der blev opdrættet på en antibiotikafri og vegetarisk kost. For at lave en glutenfri version af denne suppe, kan du bruge risnudler i stedet for æg, eller endda tilvælge i brun ris til en fuldkorns mulighed.

Ingredienser:
1 hel kylling
8 kopper kyllingefond
2 stk. Laurbærblade
1 fed hvidløg
6 tsk. Salt
3 spsk. Usaltet smør
5 gulerødder skåret tyndt
4 stænger selleri skåret tyndt
1 løg
1 spsk. Friskskåret timian
500g ægnudler
3 spsk. Persille
¾ tsk. Sort peber

 

Trin for trin guide:

Trin 1
Kombiner kylling, bouillon, laurbærblade, hvidløg, 2 teskefulde salt og 8 kopper vand i en stor gryde. Sæt i kog, og reducer derefter til at simre. Dæk med låg og lad det simre, indtil kyllingen er kogt igennem, 35 til 40 minutter. Fjern fra varme. Flyt kylling til et skærebræt. Filtrer suppe i en stor skål og kassér store stykker. Fjern kød fra kylling og trævl; smid hud og knogler ud.

Trin 2
Tør gryden ren. Smelt smør ved mellemhøj varme. Tilsæt gulerødder, selleri, løg og timian og kog, omrør lejlighedsvis, indtil det er blødgjort, ca. 8 minutter. Tilsæt reserveret lager og resterende 4 teskefulde salt; kog, omrør lejlighedsvis. Tilsæt nudler; kog i overensstemmelse med emballage anvisninger. Fjern fra varme og rør i ristet kylling, persille og peber.

Write A Comment