De andres traditioner

© egballe.dk

Mens stormen raser ude er det vist nemmere at finde tid til lidt blogging. Efterår er blevet til vinter og dermed også jul. Jeg er begyndt at pynte huset med julepynten, men jeg synes faktisk, at det er lidt svært. Det er mærkeligt at sætte pynt op i et nyt hjem og det har lige som ikke fundet sin plads endnu. Jeg er også så småt begyndt på julekagerne, selvom jeg har lovet mig selv, at det ikke skal være så voldsomt i år.

Nogle af brunkagerne har jeg lavet. Det var også nemt, for dejen havde jeg lavet for et par uger siden og lagt i fryseren. Ovnen og jeg er så ikke helt så gode venner endnu. Med brunkagerne kom også minderne om svenskernes juletradition med brunkager og blåskimmelost. Jeg ved godt, at det lyder mærkeligt, men når man smager det giver det mening. Og det er i virkeligheden ikke så meget anderledes end brød med ost og marmelade eller honningsyltede valnødder til ost.

Kommentarer

 1. B siger:

  Hej!
  Dejligt du er “på igen”…..og jeg skal da lige prøve denne med en brunkage og blåskimmelost…..herligt, de andre opskrifter lyder også gode. Håber for dig at du/I kommer til San Sebastian -som er en herlig by med hav og flot omegn.
  Jeg er såååå småt ved at komme i julehumør…..
  Knus B

  • Teresa Egballe siger:

   Hej B, Det var min onkel der introducerede mig til brunkager og blåskimmelost. Det er vel ikke så meget anderledes end vores marmelade og ost eller syltede valnødder til ost. Sødt og krydret passer perfekt til osten. Måske du kan fortælle mere om San Sebastian, hvis vi skulle komme dertil. Her er julen også ved at krybe ind på livet af mig. Knus, savner dig.

Skriv en kommentar

*