Med en duft af Norge… og en lille smule af bål

På Freelancefotografens dayjob var vi forleden til et arrangement med norsk tema. Arbejdspladsen består lidt endnu af en del udenlandske medarbejdere og det giver et helt særligt sammenhold, når mange af dem er langt væk hjemmefra. Et sammenhold, der heldigvis også godt kan rumme os andre, som har hjemme lige i nærheden.

Nordmændende havde planlagt et fantastisk arrangement med fokus på norsk mad, leg og hygge. Det blev afholdt ved Hald Sø i Viborg og det gode vejr og en flok heste i baggrunden bidrog helt klart til den gode stemning. I baggrunden af billedet ses den store hytte fyldt med rensdyrskind og et bål i midten, der sørgede for en gryderet med rensdyr og kartoffelmos. I pavillionen var der andre norske retter, som jeg desværre ikke nåede så meget af.

Efter spisningen dystede vi på hold i forskellige discipliner, så nu kan jeg både kaste med lasso, slå et søm hurtigt i en planke og få en lang tynd skræl af en appelsin. Alt sammen aktiviteter, hvor alle kunne være med og hvor det handlede mere om at grine og samarbejde end at komme først. Vi sluttede aftenen af med Norges nationalkage, som jeg aldrig havde smagt før. En kombination af en sandkage med marengs på toppen og lagt sammen med vaniljecreme og flødeskum. Jeg har senere forsøgt mig med kagen og da jeg egentlig syntes, at den så rimelig nem ud, lavede jeg den til de skønneste gæster sidste weekend. Og jeg havde glædet mig. Men et eller andet gik frygtelig galt, så jeg måtte desværre en tur til bageren. Den kræver vist lidt mere udvikling og øvelse inden jeg viser den frem på bloggen.

I dag er det så også nordmændenes nationaldag, så mon ikke kagen bliver spist et sted eller to. Jeg imponeres hvert år over den nationale identitet, der kommer til udtryk i Norge. Gid vi havde den i Danmark. På vores Grundlovsdag går vi mere op i at holde fri fra arbejde og har tralvt med at lave hver vores eget.  Gad vide hvad der egentlig skulle til for at starte en ny tradition…

Kommentarer

 1. Sussi siger:

  Det lyder som en gennemført og vellykket aften :-) og det er sjovt, at du nævner Norges nationalkage. Den har jeg bagt et utal af gange, da jeg engang havde en norsk veninde, som var tosset med den kage og ALTID ville bage den sammen med mig, når vi skulle bage til studiet, venindeaftener, fødselsdage eller lign.
  Jeg bruger den opskrift hun gav mig dengang, og jeg synes den fungerer :-) Det er vist over 1 år siden jeg sidst satte den på bordet. Det må jeg se at få lavet om på.
  Rigtig dejlig pinseweekend til dig og dine.

  • Teresa Egballe siger:

   Godt at du har haft succes med den kage. Så kan det være, at du er indehaver af en rigtig god opskrift på kagen…? Hvis du er, ville jeg blive rigtig glad for en kopi, for jeg har ikke helt opgivet den endnu.

Skriv en kommentar

*